top of page

Om oss

Ulemo Rammakeri har en lång tradition i Göteborg och grundades i början av 1900-talet av Herbert Ulemo som snabbt blev känd för sina välgjorda arbeten. Bland kunderna märktes många av stadens konstföreningar, men framför allt också konstnärerna själva som snabbt började uppskatta det lilla rammakeriet.

1939 lämnade man sin tidigare lokal och flyttade till nuvarande adressen på Lagerbringsgatan där man nu gjort ramar i över 80 år. 

 

Sonen Jan Ulemo fortsatte på sin fars bana och drev rammakeriet fram till pensionen 2012 då Anna Rosengren tog över. 2020 lämnade Anna över till Nathalie Troedsson som nu förvaltar deras hantverkskunnande.

Verkstad_sommar.jpg
IMG_6117.JPG

Nathalie Troedsson

 

Den 7 januari 2020 började jag som lärling hos Anna på Ulemo Rammakeri och den 1 juli 2020 tog jag över verksamheten. 

 

I grunden är jag utbildad lärare inom bild och form, grafisk design och film. Jag har studerat inom det konstnärliga området på ett eller annat sett sedan 2008 på bland annat Fria Målarskolan i Halmstad, Göteborgs Universitet, Akademi Valand, HDK, Art College och Biskops-Arnö Folkhögskola. Förutom att vara rammakare så jobbar jag med foto och grafiska illustrationer.

Logga_3 (kopia).png
bottom of page